tisdag 22 januari 2008

Ännu en värkig dag

När jag fick min fibrodiagnos -93 så bestämde jag mig ganska snabbt för att min sjukdom ska aldrig få bestämma över mig. Det är jag som ska ha kontrollen över min kropp. Men det är inte så lätt alla gånger. Nu är jag inne på femte dagen med gräslig värk. Idag har kroppsvärken ännu inte hunnit med att bli så påträngande, men huvudvärken är hemsk. Det flimrar för ögonen och kroppen mattsvettas.

Men trots dessa dagar så har jag ändå inte helt övermannats. Jag har sytt lite och jag har läst en del, lagat mat och försökt att fungera någorlunda normalt. Även idag ska jag göra lite saker. Jag ska packa in burkar till M och gå till postombudet. Samtidigt ska jag passa på att handla lite på affären. När jag kommer hem ska jag klippa till en kasse och börja sy på den. Orkar jag inte så får jag väl kapitulera en kort stund och lägga mig på värmedynan. Men mer än en kort stund får det inte bli. Det är fortfarande jag som bestämmer och jag har bestämt att det får bara bli en kort stund.

2 kommentarer:

Hilda sa...

Jag tror att det är en bra inställning ändå att sjukdomen inte ska bestämma över dig, även om det inte alltid ser ut så i verkligheten. Men jag tror ändå det är ett sunt sätt att se på det. Kram och krya på dej"

Cicki sa...

Jag tror också att det är viktigt att inte sjukdomen får ta över. Då blir man nog som en slav under den. Har tyvärr sett sådant och det var det som fick mig att bestämma mig. Jag har gjort det jag föresatte mig idag plus lite till. Värken är hanterbar idag i alla fall.