tisdag 7 juli 2015

Min nya topp och min nya kropp

Nu har jag sytt en ny topp. Hade jag vetat vad jag nu vet så hade även ärmarna blivit enfärgat lindblomsgröna. Jag fegade ur när det gällde storleken. Jag har inte riktigt vant mig än med min nya storlek, som förhoppningsvis kommer att fortsätta ändras till ännu mindre storlekar.

När jag skulle klippa till valde jag min gamla vanliga storlek och då räckte inte tyget riktigt till. Jag hade ju använt en del till huvtröjan. Så jag klippte ärmar av det prickiga tyget. Vilket i och för sig blev snyggt. Men när jag började sy och prova så fick jag klippa om hela toppen. Den var tre nummer för stor. Vilket gör mig jätteglad.

På bilden har jag även på min den kortade jeanskjolen som sitter så snyggt. Äntligen börjar jag trivas med min kropp igen och tycka att det här med kläder är roligt. Jag hoppas att jag är ännu smalare nästa sommar vid den här tiden. För jag fortsätter med min 5:2 diet och min träning. Kommer förmodligen att hålla på med det livet ut. Eller i alla fall så länge min kropp tillåter mig till det.

11 kommentarer:

Anonym sa...

jag kokar soppa i 10 liters satser och fryser in äter endast det fastedagarna. Sedan i mitten på maj har jag gått ner 12 kg. 2 burkar krossade tomater, 1 burk passerade tomater ett strimlat vitkålshuvud, en förpackning bladselleri. skär sellerin i småbitar. 2 buljontärningar. lägg allt i en 10 litersgryta och fyll på med vatten så det kan puttra i 3 kvart utan att koka över. Krydda efter smak själv kryddar jag med sambalolek. Soppan är mättande och innehåller inte så mycket kalorier dessutom säger ju myten att selleri innehåller negativa kalorier och för mig verkar det stämma i varjefall eftersom att jag går ner med den här dieten

Cicki sa...

Anonym: Grattis till viktnedgången. Det låter som en god soppa. Ska testa den. Påminner om ett ministronerecept som jag har. Tack

Cicki sa...

Om man tar bort köttet i ministronen alltså....:-)

Klimakteriehäxan sa...

Bra jobbat Cicki! Beundransvärt!

Cicki sa...

Klimakteriehäxan: Tack, jag är både stolt och glad. :-)

Camilla sa...

Kul när man märker att envisheten ger resultat. Imponerad av att ni kör på med 5:2-dieten. Den låter inte som något för mig, men jag har inte provat heller.
Kul att hitta glädjen i att sy kläder igen också. Det blir ju bra så fortsätt att sy!

Cicki sa...

Camilla: Vad olika det är. För oss var 5:2 det enda alternativet. Vi kände vi ville ha en diet som var enklast, som inte krävde en massa förändringar. Vi känner också att vi valde rätt, att det är den här dieten som passar oss. Det är inte jobbigt att fasta. Vi kan äta och leva som vanligt de andra dagarna. Dessutom blir man ju glad när man läser om hur bra det är för kroppen med den periodiska fastan.

Bloggblad sa...

Jag räknar också med att få hålla på livet ut med 5:2. Träffade nyligen en dam som gick ned många kilo med en, men slutade, och gick sakta men säkert upp alltihop igen.
Tur för både dig och mig att vi trivs med den. För mig som inte gillar att laga mat är det underbart att slippa tänka på det två dagar i veckan. Om jag nån gång blir lite less på't, tänker jag bara: vill jag bli fet och orörlig och käka mediciner? Då är motivationen tillbaka.

Cicki sa...

Bloggblad: Ska jag ha något negativt att säga om 5:2 så är det det ensidiga. Jag gillar ju att laga mat. Men sedan vi började med kycklingfilé och wokgrönsaker så tycker jag det är godare i alla fall. Och det är mindre kalorier i det än alla 5:2 recept som finns på nätet. Plus att jag äter mina chiafrön och havredrycken på morgonen. Har också samma motivation att jag vill inte tillbaka till det feta och orörliga. Möjligtvis att man får ge efter för åldern när man är 90 eller något sånt....:-)

tant Hannele sa...

Duktigt av dej!

Cicki sa...

Hannele: Tack!