fredag 1 maj 2015

Olivträdet

Igår hämtade vi hem vårt olivträd. Det har varit på vintersemester i våra vänners sommarstuga. Det är ju så att man helst ska vinterförvara ett olivträd väldans svalt på vintern. Dessutom ska det stå ljust. Det är ju inte så lätt att fixa det i en vanlig lägenhet. Ljuset kan vi tillhandahålla, men inte temperaturen. Nu har vi ju tur att vi har vänner med en sommarstuga där de håller en sval temperatur på vintern.

Nu har trädet som sagt var fått flytta hem och jag har planterat om det idag. Nu kommer jag att flytta det ut och in ett tag framöver, tills det är dags att få en permanent sommarvistelse på vår balkong.


På den här bilden är det ännu inte omplanterat. Det har fått en mycket större kruka så det kan växa till sig ordentligt.

4 kommentarer:

Camilla sa...

Fint att ha ett sånt träd på balkongen. Blir det oliver på det också, här i sverige?

Cicki sa...

Camilla: Jag vet faktiskt inte. Vi köpte det förra året och det blev några blommor, men inte mer. Nu är det redan fullt med knoppar så vi får väl se. Kanske man måste ha det i ett växthus om man ska få fram oliver. Min dotter har en fikonbuske i kruka och hon har fått fikon på den. Då är det dessutom i Sundsvall som är odlingszon fyra. Så vi får väl se vad som händer.

Cina sa...

Olivträd är fina. Jag hade ett men det förfrös vid vinterförvaringen då värmen gick sönder i det förrådet. Det var förförra vintern när det var -25 länge så trädet förfrös. Hade haft det i tio år. Lite surt var det! Vi fick aldrig några oliver.

Cicki sa...

Cina: Oavsett om vi får oliver på det eller inte så är det den där odlarnerven som blir tillfredsställd....:-)