söndag 5 april 2015

Påskdagen

Vilken natt jag har haft. Önskar jag kunde fylla på med "vilken underbar natt", men det är tvärtom. Jag har ett diafragmabråck. När det diagnostiserades för drygt tjugo år sedan var det stort som ett plommon. Nu gissar jag att det är som en knytnäve i storlek.

Den gången när jag gick till läkaren var efter ett anfall när jag trodde jag fått en hjärtinfark. Så ont hade jag. Som tur var så var en väninnan hemma hos mig när det hände. Hon är gammal distriktssköterska och hon lugnade mig med att det var nog ett diaframabråck jag hade. Mycket riktigt.

Jag har lärt mig hantera det så jag har inte haft så stora problem genom åren. Men det började bli värre efter att jag började träna. Jag pratade med min läkare om det och hon trodde att det beror på att min lungkapacitet har blivit så pass stor att lungor och bråck numera bråkar om utrymmet. Det låter logiskt.

I natt hade jag ett h-vete. Halsbränna och magsmärtor. Jag tar alltid en halv insomningstablett för att kunna varva ner och somna. Den halvan hjälper för det mesta. Inte i natt. Efter att försökt med en massa andra knep, som avslappningsmusik och talbok så gav jag upp. Kl 5 imorse stoppade jag i mig en hel stilnoct till. Jag var bara tvungen att få sova. Grejen är att man blir skitseg dagen efter, men vissa smällar får man ta.

Jag har fortfarande känning av bråcket och en halsbränna from hell. Jag måste kolla upp om jag inte kan få operera bort bråcket, för jag kan ju sluta träna för att bråcket ska få plats. Det finns inte på kartan.

För att få något gjort idag så ska jag göra babanagoush och kyckling till middag. Sy några nya grytlappar till mig själv och klippa till lunchväskor. 

Inga kommentarer: