torsdag 5 juni 2014

Idag är den första dagen

 Jag har verkligen varit dålig på att uppdatera bloggen nu. Som vanligt syr jag mycket och på sista tiden har det blivit mer än vanligt. Nu syr jag kläder till oss själva att ha till semestern. Plus att jag haft en stor gardinbeställning.

Jag har i alla fall hunnit med att plantera några pelargoner på balkongen. Däremot har jag inte gjort rent lådorna och räcket som blev geggigt efter ett slagregn. Det får bli en dag när det är lite varmare.
Idag är första dagen på vårt nya liv. Vi har bestämt oss för att ta tag i det här med vikten ordentligt. Jag har ju tränat i drygt ett år nu utan resultat på vågen. Orken och konditionen har blivit mycket bättre, men magen sitter där den sitter. Så nu har vi bestämt oss för att testa 5:2 dieten. När jag kollade på olika dieter så var det den som verkade passa oss bäst. Idag har jag ätit havregrynsgröt med grapefrukt. Jag valde bort både vaniljpulvret och sojamjölken, vilket innebär att jag har lite kalorier att ta av om jag blir för hungrig. Jag väljer även bort lunchen av samma anledning utan satsar på middagen och lite jordgubbar som bonus senare ikväll. Till middag ska jag göra en omelett med rökt lax och spenat. Det blir nog mums. Få se hur det hela kommer att funka. Jag är motiverad i alla fall. Hoppas sambon också tar det på fullt allvar. Han behöver det lika mycket som jag.

9 kommentarer:

Charlotte sa...

Ohhh.. duktiga du! Jag behöver också ta en funderare på om lilla magen ska få bo kvar där, mitt på min kropp. Å som du säger, din kondis och ork är mycket bättre, men magen är kvar. Nu fick jag lite att fundera på, vad ska jag ta först, magen eller ork å kondis! Ska bli intressant att följa 5:2 med dej! Alltid lär man sej nåt!Kram

Cicki sa...

Charlotte: Det som gjorde att vi fastnade för 5:2 är att du behöver inte förändra ditt liv totalt, som du måste göra med andra dieter. Dessutom har jag hört så många som lyckats med 5:2. Jag ska till dietisten den 17/6 för att hon ska få ha koll så det inte sker något tokigt med mina medicinska värden. Ork och kondis före tror jag på för då mår du mentalt bättre. Fast det är ju olika från person till person. Googla på 5:2 så får du upp hur mycket som helst, fakta, recept mm.

Bloggblad sa...

Jag har ju hållit på i tio månader nu. Minus tio kg. Men jag har märkt att jag äter både sundare och mindre de andra fem dagarna. Vill inte sabba ...
Jag äter exakt samma saker under fastedagarna, så slipper jag räkna.

Du har väl hittat till www.kostbevakningen.se ? Superenkelt att skriva in och få svar direkt på kalorier.
Om du tycker om surkål, så är det ett bra förslag - 100 gram = 17 kcl... Jag älskar surkål, och 100 gram blir ett stort lass.

Jag dricker också ett stort glas med HUSK och ett med vatten varje morgon för att hålla magen igång.

Lycka till!

Cicki sa...

Bloggblad: Det lustiga är att medan vi mentalt förberett oss för detta så har det påverkat vad vi stoppat i oss. Jag vägde och mätte mig igårkväll för att ha något att referera till så visade det sig att jag redan nu gått ner 1,3 kg. Visst kan vikten vara olika men det mest märkliga var att jag var 3 cm mindre runt magen än vad jag varit på över ett år. Märkligt. Tack för tipset om länken för det här med kaloriberäkningen har känts lite svår.

I morse åt jag havregrynsgröt med grapefrukt till. Det skulle ge 193 kalorier. Men jag valde bort både vaniljpulver och sojamjölk. Drack vatten till istället. Det gjorde att jag unnade mig ett skalat äpple nu på eftermiddagen istället. Lite yr är jag men annars känns det helt OK. Gissar att det går bättre när man vant sig och magsäcken krympt lite....:-)

Camilla sa...

Spännande att höra vad du tycker om 5:2. Jag har också hört många som är väldigt nöjda. Jag tror att din förbättring av konditionen ändå är en bra början för att hålla humöret upp och sedna orka ta tag i vikten för det krävs envishet för att få till en förändring oavsett vad det gäller. Lycka till!

Bloggblad sa...

Det här äter jag på en fastedag:
Frukost:
1 kiwi
200 gram melon
1 delikatessknäcke till kaffet (utan pålägg eller smör)

Lunch:
1 kokt ägg (liiite kaviar)
Surkål
1 isländsk yoghurt. Skyr.
Kaffe

Middag/kvällsmat:
Havregrynsgröt med havremjölk (mangosmak, det låter äckligt ihop, men då är jag så hungrig att det smakar som godis)

Och så en stor balja te och vanligt vatten då och då.
Äpplen är ganska så söta, risken är att man blir mer hungrig. Jag har upptäckt att jag blir uppkörd i magen av äpple. Tog lång tid innan jag härledde det till äpplen som jag älskar.

Möjligen att jag tar en halv banan innan jag somnar.

Den andra fastedagen kör jag bara 24 timmar, hoppar över gröten och äter normalt på kvällen. Det är nog därför det inte har gått så fort med mina kilon, men jag trivs med den ordningen.

Hoppas att ni orkar härda ut. Jag var mest hungrig de första två fastedagarna, nu knappt alls förrän till natten. Bara lite frusen. Jag går mina promenader som vanligt.Cicki sa...

Camilla: Första dagen känns allt bra. Lite yr och lite huvudvärk men det tror jag blir bättre senare. Jag är en fena på att härda ut. Envis som en röd gris, kan man säga.....:-)

Bloggblad: Tack för tips. Är det surkål på burk som du äter? Jag gillar surkål så det skulle ju kunna vara nåt. Det har gått bra idag. Gruvar mig mest för att jag inte ska somna. Har grymt svårt att sova när jag är hungrig. I värsta fall tar jag till en rågrut och bryter i bitar, så magen får något att jobba på. En skiva innehåller bara 34 kalorier.

Polargrevinnan sa...

Lycka till med dieten. Jag gick upp 3 kg under kryssningen och de ska bort. Jag började i torsdags. Jag tycker inte är svårt att vara hungrig när man vet att nästa dag får jag äta som vanligt.
Jag kokar olika grönsaker med en halv grönsaksbuljong och till det
50 gram räkor. Det blir som en tjock soppa och ger inte många kalorier.
5:2 dieten är bra på det viset att om man hittat något som man gillar så kan man äta samma nästa vecka.
Ha det bra.
Kram Viola

Cicki sa...

Viola: Det är en praktisk diet på många sätt. Det lät gott det du brukar göra. Ikväll har vi förstört det vi ev lyckades med igår. Det kom en kompis hit och hade med sig en stor chokladkaka. Den är slut nu.Så det kan bli...:-)