tisdag 17 juni 2014

Dietistbesök

Nu har jag varit hos dietisten. Det blev ett positivt samtal. Hon var först lite skeptisk mot 5:2-dieten och min Kol. Kol är ju en inflammatorisk sjukdom och då kan fasta få effekten av att musklerna liksom äter upp sig själv. Men när vi fått prata och hon hörde hur jag tränade, hur vi åt i vanliga fall så tyckte hon det lät bra. Men hon vill att jag ska vara noga med att känna efter hur jag mår, både fastedagar och vanliga dagar.

Hon tyckte att jag gjorde rätt om åt fyra gånger om dagen, i stället för att kanske bara äta frukost och middag, eller bara middag som tydligen en del gör. Jag lägger ju in två fruktstunder också, en på eftermiddagen och en på kvällen och håller mig ändå runt 500 kcal.

Det jag märkte idag var att jag orkade gå snabbare och fick mindre ont under min promenad till vårdcentralen. Om det beror på träning eller fasta eller bägge delarna, vet jag inte. Det bara kändes bra och jag är nöjd med det.

3 kommentarer:

Camilla sa...

Skönt att du fått godkänt på ditt upplägg med mat och träning. Om du mår bra av det så låter det ju som att det bara är att köra på! Passa på den här årstiden när det är ljust och allt går lättare.

Camilla sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Cicki sa...

Camilla: Man äter ju lättare på sommaren också. Nackdelen är att vi snart ska till Sundsvall. Och min dotter lagar underbar mat. Resten kanske du kan räkna ut....:-)