lördag 5 april 2014

Trägen vinner

Sambon har i alla år sagt att det kommer aldrig en trasmatta över tröskeln. Och jag som älskar vackra trasmattor. Vi har alltid haft väldigt olika åsikter om möbelstilar och inredning. Eftersom jag hade ett liknade dilemma med min fd man så har jag liksom lärt mig knepen. Indoktrinering, tror jag man kan kalla det. Möjligtvis kan man även kalla det envishet.

Från börjar av det här förhållandet gav jag med mig vid några tillfällen, vilket bland annat resulterade i en äkta kinesisk ullmatta, i vardagsrummet, som jag bara avskyr. Den är trist och jättejobbig att hålla fräsch och fin.

Tillbaka till trasmattsproblematiken. Trots förbud så har vi i alla år haft en trasmatta under köksbordet. En som jag förde in i boet. Den är rätt mörk, vilket kanske har gjort att den fått leva kvar. Men Elvis har gått hårt åt den nu så den behövs bytas ut. Dessutom köpte jag och exet den till vårt matrum 1977. Så trots att den låg på vinden i några år så har den blivit välnött.

Diskussionerna har gått höga över vad vi ska ha där i stället. Jag älskar klara färger, gärna i massor. Sambon ska ha det mörkt och dystert. Vi var på Rusta och där hängde det en färgglad och fin trasmatta på väggen. Dessutom till ett bra pris. Utan att jag sa någon så pekade sambon på den och sa: "Den där skulle vara snygg under köksbordet." Gissa om jag höll på att svimma. Undrar om han börjar vänja sig vid mina inredningsidéer? Man kan alltid hoppas.

8 kommentarer:

Shirouz sa...

Ha! Indoktrinering när den är som bäst :D

Cicki sa...

Shirouz: Visst är den.....:-)

Camilla sa...

Det där är en bra metod. Låt dom tro att de har bestämt själva. Det har fungerat på min man med tältning, fjällvandring och löpning, och kanske något mer. När han väl föreslår det så är jag snabb att hänga på.

Cicki sa...

Camilla: Du vet väl att kvinnans list övergår mannens förstånd....:-)

Klimakteriehäxan sa...

Trasmattor är bra på så många vis: återvinning, tvättbara, finns i hur många variationer som helst - och väldigt ofta väldigt vackra! Jag älskar trasmattor, dessutom är det jättekul att väva dem (fast mindre roligt att fixa trasorna)

Cicki sa...

Klimakteriehäxan: Som barn fick jag ofta hjälpa mamma att klippa mattrasor. Min moster vävde sedan mattorna. Jag slängde faktiskt den sista som fanns kvar, förra sommaren. Då hade den tjänat ut genom att ligga en sommar på balkongen i sol, regn och rusk.

Charlotte sa...

Haha! JA se karlar! Ett bra val med en trasmatta, en trasmatta kan liksom aldrig bli fel!

Cicki sa...

Charlotte: Jag önskar jag hade råd att köpa någon av dina mattor. De är så vackra. Som sagt var så är en trasmatta aldrig fel. I alla fall om jag får bestämma.