onsdag 30 april 2014

Min valborgsmässoafton

Det var länge sedan jag skrev ett längre inlägg. All tid tillbringas vid symaskinen för att sy vaxduksväskor. Nu ska jag bara göra två omgångar till. Sedan får det räcka för ett tag i alla fall.

Idag blev det verkligen en stressig dag. Kanske för att jag själv lyckade stressa upp mig. Har sytt så mycket att jag inte hinner med annat som jag borde göra och det börjar kännas av mentalt. Det var en sådan dag idag. Först var det dags att få iväg sambon till tandläkaren. Han är inte så lätt att väcka upp och gillar inte tandläkaren. Men idag gick det faktiskt bra. Tur var det. Annars vet man inte vad som hänt. Jag är inte go att ha att göra med när jag känner mig stressad.

Jag började min dag med att riva ur sängkläderna och ut med dem på balkongen. Det var tvättstuga senare idag. I vanliga fall tvättar jag på tisdagar, men de storstädade tvättstugorna igår så jag fick ingen tid förrän idag. Vi har fått förkortade tvättider så det kan kännas lite stressigt. Men jag hann köra tre vanliga tvättar och två maskiner med vinterjackor. Skönt att få undan den biten.

Sedan skulle vi veckohandla. Jag var inte klar förrän halv sex i tvättstugan, så det blev rätt sent innan vi kom iväg. Jag hade helt glömt bort att det var valborgsmässoafton, så den första missen blev när apoteket var stängt. Då fick jag panik. Jag har varit utan min magmedicin i två dagar så halsbrännan brände redan. Att vara utan den tills på fredag fanns inte på min karta. Tack och lov var apotek nr två öppet så helgen räddades.

Det var i alla fall rätt skönt att gå på Willys. Det var nästan folktomt där. Det är därför vi brukar veckohandla på onsdagar. För att undvika när det är mycket folk. Man blir sådan som pensionär.....:-). Vi har ju flera matbutiker runt omkring där vi bor. Vi har både Willys, Hemköp och Ica inom tre kilometers radie. Så jag brukar skriva en handlingslista utifrån extrapriserna på Willys och Hemköp. Vi brukar börja handla på Willys och ta Hemköp på hemvägen. Så även idag. Idag skulle vi bland annat köpa benfri fläskkarre och jordgubbar på Hemköp. Men när vi passerar Ica ser jag att de har fläskkarre för tio kronor billigare på kilot än vad Hemköp hade. Så in där också. Dessutom hade de jättefina belgiska jordgubbar för en billigare peng än Hemköp. Och så hittade vi rökt paprikapulver. Sånt är livet för pensionärer med låg pension. Konsten att leva billigt......:-)

Det blev ändå en sväng på Hemköp innan allt var klart. Men nu har vi firat en riktig Valborg, med grillkorv och bröd och jordgubbar med grädde. Imorgon ska fläskkarren tillagas. Det står Pulled Pork på menyn. Det rökta paprikapulvret ska använda då inklusive en väldigt rökig barbecuesås. Det blir smarrigt.

9 kommentarer:

KB sa...

Pulled pork är så fruktansvärt gott! Men det tar lite tid att förbereda. Det är det värt!!

Cicki sa...

KB: Det luktar så gott i köket nu.

Cina sa...

Blev det gott????

Cina sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Cicki sa...

Cina: Det blev otroligt gott. Men 5 timmar räckte inte. Det blev 8 timmar. Nu har vi till två gånger till. Nästa gång tror jag att jag ska ställa in det när jag går och lägger mig, så det får stå över natten.

Bloggblad sa...

Jag har varken ätit pulled pork eller nåt annat "pulled"... omodern? Ja, ganska.

Men - igår kom en fin väska på posten! Den blir kanonbra i båten!

Cicki sa...

Bloggblad: Egentligen handlar "pulled pork" om långkok i ugnen. Praktiskt och enkelt. Gott blev det också. Vad kul att du blev nöjd med väskan....:-)

Solveig Sjöskog sa...

Pulled pork, det måste jag pröva. Nyfiken på allt nytt i matväg. :-) Kan man ha det i stekpåse ?

Cicki sa...

Solveig: Jag vet inte, men det borde man ju kunna. Jag hade min i järngryta och det blev enormt fint och saftigt. Ska du ha det i stekpåse får du ta till en rejält stor för det blir mycket vätska, trots att man inte tillsätter speciellt mycket från början.