lördag 8 mars 2014

Sophanteringslektion.

Idag har vi varit till återvinningen. Som vanligt en helg såg det bedrövligt ut där. Folk slänger allt möjligt. På helgerna är det värst. Massor av skräpet ska sorteras och lämnas på Returen, vår stora återvinningscentral. Men förmodligen är man för slö för att göra sig det besväret. Trots att de har väldigt generösa öppethållningstider.

Medan vi var där så kom det två unga flickor och slängde sopor. Bland annat ställde man ifrån sig en vanlig stålpall. Då kunde jag och sambon inte hålla oss utan sa till. Flickorna blev väldigt förvånade och sa att de trodde man fick göra så, eftersom de sett andra göra det.

Vi fick ett bra samtal med dem om hur man ska göra. Vi rekommenderade dem att googla på det hela. För det är ju faktiskt ett miljöbrott att bara ställa ifrån sig saker så där. Förhoppningsvis sprider dessa unga tjejer sina nya kunskaper vidare bland sina kompisar.

2 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

konstigt att inte föräldrar lär barnen... mina barn lär mej.

Cicki sa...

Hannele: Vissa föräldrar borde nog fostras ordentligt. Då menar jag inte dig, eftersom jag vet att du är duktig på sophantering....:-)