lördag 7 september 2013

Ny väska på G

  1. Igår tog jag fram ett mönster till en ny väskmodell. Det börjar alltid med att jag får en idé om en väska jag vill göra. Efter det kan jag gå och grunna ett tag, fundera på olika detaljer som jag vill ha. Nästa steg är att jag börjar tänka ut hur jag ska lösa det hela.

    När jag kommit så långt i min tankeverksamhet så är det dags att börja göra något av mina funderingar. Ibland börjar jag direkt med att rita ett pappersmönster. Igår fick jag börja i en annan ände. Det var några saker som jag ville testa hur det skulle se ut i verkligheten först. Alltså började jag klippa ut detaljerna på ett gammalt lakan, som jag sedan sydde ihop. Jag sprättade och jag sydde, sprättade igen och sydde. Tills jag blev nöjd. Då överförde jag allt till ett pappersmönster.

    Idag ska jag börja klippa till för att sedan sy väskan. Känner jag mig själv så kan det hända att jag ändrar någon detalj under resans gång, så att säga. Men jag släpper aldrig iväg en ny väska förrän jag är 100% nöjd.

    Om någon dag kommer det färdiga resultatet.

2 kommentarer:

På Selmas gata sa...

Vad kul att göra egna väskor!! Jag är en riktig väskoman som har hur många som helst, allt från Åhlens och Lindex till Mulberry och Louis Vuitton:) Nu har jag en Ceannis som "vardagsväska", den är rätt färgglad och i tyg, lite lagom sådär. Lite i den stilen som din väska ser ut att vara. Spännande att få se sedan hur det färdiga resultatet ser ut!

Har du alltid olika produkter liggande i lager eller syr du upp efter hand när folk beställer? Får du mkt inspiration från andra eller kommer du på helt nya grejer?

Cicki sa...

Selma: Jag gör både ock. Alltså har ett lager och syr på beställning. Jag får massor med inspiration när jag är på stan och glor på folks väskor....:-) Det kan vara en speciell detalj jag fastnar för. Sedan blir det att jag gör mer eller mindre egna modeller när jag pusslar ihop olika detaljer. Jag är mest begränsad över att allt går inte att omsätta till tyg sydd på en hemmamaskin.

Har du aldrig varit in och kollat på min hemsida? Gör det i så fall.

www.cickidesign.se