fredag 28 juni 2013

Loppisfynd igen

 Den här lampan hittade vi på loppisen i onsdags. Jag tänkte att detta är något dottern kommer att gilla. Men jag ville kolla med henne först, så jag fotade den då. Hon ville ha den, så igår åkte vi tillbaka och köpte den.


 Det blev även några egna fynd. En vas från Gabriel Keramik som jag tyckte passade här hemma.
Den här lilla morteln är lite sliten, men väldigt charmig. Den är endast 6 cm hög. Den bor redan nu på spisfläktens hylla.

4 kommentarer:

Lippe sa...

Jag har en sådan lampa liggandes här i något skåp, tror jag, har haft iaf ;)

Cicki sa...

Lippe: Den är verkligen dödsläcker. Leta upp den och låt den stå framme....:-)

På Selmas gata sa...

Så bra att kunna shoppa även till dottern! Här nere är det svårt att handla på loppisar (eller så har jag inte hittat rätt bara:-)), men i Värmland finns de överallt. Där kan man fynda!

T.ex. köpte min mamma ett matsalsbord till oss som jag målade om, stort och mastigt i trä och det passade jättebra i vårt hus. Det kostade 400 kronor mot tusenlappar om det hade varit i butik! Då känner man sig glad:) Fint med Frank-tapeterna i köket! Fast inte helkul för den som ska tapetsera...

Cicki sa...

Selma: Här i stan kan man fortfarande handla skapligt billigt. Men det räcker att åka någon mil närmare Stockholm så blir det skyhöga priser. Vi ska gå på flera loppisar när vi kommer upp till Sundsvall. Där kan man hitta mer unika saker. Här i stan "dammsuger" antikhandlarna från Sthlm så de bästa fynden försvinner direkt på morgonen.....:-(

Ja, gissa om de svor när de tapetserade. De fick prova bit för bit innan de vågade skära och klistra. De hade bara två rullar. De är ju inte billiga så det gällde att skära rätt. Plus att hade det inte räckt så är det flera veckors leverans innan de fått hem en rulle till. Nu räckte de. Det var 5 dm kvar när de var klara....:-)