söndag 3 mars 2013

Rockar runt

 I veckan som gick, utökades min glassamling med denna charmiga vas från Johansfors glasbruk(troligtvis).

Problemet uppstod när jag kom hem med den. Den var för hög för bänken där samlingen härbärgerades. Så idag har jag gjort en rokad. Samlingen får numera bo i finbokhyllan, Billys hörnskåp. Där fick glasen en hel hylla för sig själva. Som ni ser är det redan rätt fullt. Och nya objekt hittas då och de. Även om jag numera är mer och mer kritisk. Ratade tre saker på gårdagens loppisbesök, för de kändes inte tillräckligt spännande.

Nu har jag en drös med andra grejer på köksbordet. De som stod i hyllan tidigare. Några saker ska få åka på loppis, några ska jag försöka sälja. Så kommer det även bli lite mer omplacering av saker och ting tills jag blir nöjd. Ett alldeles lagom pyssel när man inte orkar vara så social av sig.
(Orreforskaraffen har en hel propp, men den har jag inte satt i ännu eftersom allt är nydiskat och fukten måste få gå ur karaffen först.)

4 kommentarer:

Mångmamma sa...

Just Johansfors glasbruk har jag en speciell relation till. Min farfar gick de 6-7 km upp till glashyttan varje morgon för att väcka glasblåsarna som liten pojke, innan han gick hela vägen tillbaka plus ytterligare två km för att hinna i tid till skolan.
Mitt emot hans föräldrahem byggde min pappa ett hus som jag tillbringade alla mina skollov i under hela grundskoletiden.
Dessutom cyklade jag förbi glasbruket flera gånger i veckan när jag skulle ta mig till ridlägret/ridskolan där jag bland annat jobbade en sommar.
Kul med din samling!

Cicki sa...

Mångmamma: Vad kul att få veta. Riktigt spännande....:-) Jag har varit på Johansfors en gång. Vi var hos våra kompisar i Backaryd, Blekinge och gjorde en utflykt då vi åkte runt till olika glasbruk i glasriket. Annars har jag väl mest varit på Orrefors och Kosta Boda.

Cicki sa...

Mångmamma: Det är just den här färgen och pressglas som är min stora samlarvurm.

AprilSus sa...

Fin vas! Ibland behövs det något nytt för att man ska omorganisera lite bland sina prylar och konstigt nog är det allt som oftast något som blir till övers, men lika ofta kommer man på något nytt man skulle behöva. ;)

Ha en fortsatt fin dag!