lördag 24 november 2012

Hundväska


 Nu har jag sytt den ultimata hundväskan, med massor av finesser. Precis sådana projekt som jag älskar.

Det kom alltså en beställning. Efter en viss mailväxling om önskemål så hade jag en idé i huvudet. Nu är det bara att hoppas att beställaren också tycker det stämmer med hennes önskemål.
 Väskan är 45x25 cm plus 25 cm hög. På ena långsidan är det tre mindre fickor för bajspåsar och andra småsaker. De stängs med kardborrband.

På den andra sidan är det en stor öppen ficka. Jag fick inspiration och broderade dit den lilla vovsingens namn.
 Locket går omlott och stängs med tre magnetlås. Jag ville inte använda blixtlås eller kardborrband som kunde fastna i pälsen.

I botten har jag lagt ett tjockare liggunderlag för att det ska bli stadigare. Samtidigt motar det ju även bort kyla och fukt. Alla sidor är vadderade mellan ytter-och innertyg för värmens skull.

Det ska även bli en liten tunn lös botten som jag ska lägga fleece i. Den ska jag sy senare idag.

 Den ena kortsidan är bara 20 cm hög. Det är för att Thorkel ska kunna kika ut där. Därför har jag även sytt på en extra kant/kudde, som ska göra det lite mjukare att vila huvudet på.
 Det finns tre längder att reglera handtagen med. Det görs med en vanlig knapp och knapphål.

Det går även att ändra handtagen så man får dem på den andra ledden, alltså tvärsöver, ifall man behöver bära så någon gång.

Uppdaterat: Jag fick göra ett helt nytt inlägg för att få till det här med bilderna. Jag tror det var installationen av Picasa som ställde till det. Det programmet är nu avistallerat.

Inga kommentarer: