onsdag 22 augusti 2012

Skäms på sig KappAhl

Idag är jag glad, men ändå lite sur. Jag är sur på KappAhl. För några veckor sedan, när jag var där och handlade på rean, så gick jag med i deras kundklubb. Jag fick då som tack en kupong på 50:-. Den skulle gå ut i morgon.

Sambon var i störst behov av nya byxor så tanken var att han skulle få utnyttja kupongen. Det kändes ju extra bra när jag även läste på FB att man fick 100:- i rabatt på jeans den här veckan. I den här familjen hårddiggar vi rabatter, extrapriser och kuponger.

Sagt och gjort, så stegade vi idag in på KappAhls herravdelning. Men det besöket blev kortlivat eftersom de bara hade byxor i barnstorlek. Sambon är en mogen man med rondör, som man lite finkänsligt kan kalla hans avsaknad av midja. Man kan säga att han är en XXL, alltså en excellent man. Men KappAhl verkar tro att män slutar växa efter storlek L.

Det är lite konstigt tänkt av dem. De är väldigt duktiga på kläder i stora damstorlekar. Jag har ju själv en del rondör och jag lyckas alltid hitta bra kläder där. Så varför inte vända sig till stora män också.

Nu hampade det sig ju så att jag fick ett par byxor istället. Man kan ju inte låta så där bra erbjudanden bara försvinna, när byxbehovet är stort. Så jag kanske rent av ska vara tacksamma mot KappAhl.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Problemet är vida känt även i vår familj. Medan vi lite mer "goare" kan vältra oss i XLNT, Big and Beautiful och affärer som Zizzi och diverse internetsidor som frodas i lite "givmildare" storlekar. Herrarna får nöja sig med Dressmans sortimen men gud nåde dig om du är ett mellanting mellan Dressman orginal och Dressman XL. Min make kan nämligen inte ha Dressmans storlek XXL och på Dressman XL är ofta de mindre storlekarna slut. Han kan även frossa i ca 5 sidor i Elloskatalogen =(. Och skulle du nu även ha en överkropp som är lite lång eller liknande problem som att vi är stöpta i olika former, ja då är det helt kört...lika bra att herrn klär sig i lakan och mysbyxor. /Kram dottern

Anonym sa...

Det finns herrstorlekar i 100 serie,de är lite vidare i livet och kortare i benen. De är inte alls korta i livet. Storlekarna finns hos Dressman liksom hos KappAhl.

Fråga efter de storlekarna nästa gång ni kommer dit. Så stackarn slipper lakan i allafall!

KB

Anonym sa...

Det blev många "storlekar" det!

KB

granntanten sa...

I vår familj är räddningen Dressman XL men den finns inte överallt. Mannen i mitt liv är ca två meter och har välutvecklad krockkudde och även långa ben och armar. Han vill ändock var snyggt och bekvämt klädd - ett mänskligt krav tycker jag.

Cicki sa...

Dottern: Jag tänkte även på S idag när jag tog upp problemet med personalen. Jag vet ju att han har problem att hitta något bra. Få se om vi kanske hinner en sväng till Birsta när vi är uppe hos er.

KB: Grejen var att han ville ha chinos eller jeans. Annars fanns det sk snyggbyxor i 100-serien. Men det var vi inte ute efter.

Vi var på Dressman för två veckor sedan. Då var de stora storlekarna som tält i stället, alltså man fick böta för för stort byxarsel. Det är inte heller snyggt.

Granntanten: Vi måste åka in till Stockholm för att hitta närmaste Dressman XL. Det känns inte heller kul. I nästa vecka åker vi till dottern i Sundsvall. Där finns en sådan Dressman så vi kanske ska passa på då. Men det är eländigt i alla fall att det ska vara så svårt att hitta snygga kläder till män.

Anonym sa...

Märkligt. Jag tycker Dressman alltid har snygga byxor i 100-serien,utan stora akterpartier". Både jeans och chinos. Jag brukar få följa med som smakråd annars hade det aldrig blivit några nya kläder här! Du får sy byxor till honom...

KB

Cicki sa...

KB: Han har så liten och nätt stjärt förstår du.....:-)

Anonym sa...

Jag förstår..!!

KB