tisdag 3 januari 2012

Väst och nipperask

Nu har jag blivit klar med Melinas julklappsväst. Jag var alldeles för optimistiskt tidsmässigt när jag började med den här. Så hon får den nu istället.

Jag har stickat den i ett garn jag fyndat på en loppis, Jakobsdals Bali. Det var ett kul sätt att sticka den här västen på. Man började med bakstycket och stickade sedan allt i ett stycke. Kanterna virkade man sedan på. Den är verkligen jättesöt och kommer förhoppningsvis att bli fin på världens vackraste lilla tjej.

När jag inte hade någon symaskin så var jag ju tvungen att pilla med något annat. Den här asken har funnits som idé ett tag i mitt huvud. Idén kommer från min egen nåldyna som är gjort i något tunt trä, som en svepask.

Nu jobbar ju inte jag i trä så det fick bli i mitt arbetsmaterial istället. Det mesta är helt handsytt. Men när jag väl fick igång Husqvarnan så har jag sicksackat kanterna på maskin. Resten är handsytt.Vad kallar man en sådan här ask? Nipperask, får jag upp i mitt huvud. Men jag misstänker att det är ett gammalt ord. Det är väl ingen som vet vad nipper är idag. Utom då de som är i min ålder.

Den är i alla fall till salu. Jag ska göra några fler innan jag lägger ut dem på hemsidan. Det vore bra om jag kunde få lite kommentarer om det här är något jag ska satsa på. Och vad tar jag i så fall betalt för en.

Jag började göra den för att ha något att göra. Samtidigt ger det mig en möjlighet att ta rätt på spillbitar, vilket jag har gott om. Så jag är osäker på vad jag ska ta för pris. Gissar att det kan vara något mellan 50:- och 100:-. Vad tycker Du?

7 kommentarer:

Mångmamma sa...

Att fynda garn på loppis är ju suveränt, tyvärr anser jag mig fortfarande vara novis på stickning/virkning. (Någon dag ska jag fixa bilder på mina mest lyckade verk så får någon mer kunnig än jag bedöma hur bra/dålig jag är på det.)
Nipperask är ett utmärkt ord och utan att veta exakta mått, tycker jag nog att runt 75 kronor kan vara värt att pröva med.
Dessutom gillade jag den rixskarpt.

Cicki sa...

Mångmamma: Jag hamnade där också prismässigt. "Rixskarpt"? Nytt egengjort ord, eller?....:-)

Ingabritt - after work sa...

Västen är underbart vacker, ser så mjuk och behaglig ut. Så duktig du är som både stickar och syr så bra.
Nipperask tror jag är helt adekvat benämning. En liten smyckeask? En ask att förvara mediciner i, bomullspinnar, hårspännen och snoddar för småflickorna. Jo, en sådan liten ask kan säkert vara till användning. Först kom jag att tänka på en hatt, du vet en sådan man har halvvägs i pannan. En del sådana finns ju av diverse stickade material. Ja, kreativ är du. Lycka till!

Cicki sa...

Ingabritt: Vilken idé du gav mig nu. Att jag ska göra en högre också, för bomullspinnar. Då kan man ha ett set med två burkar. En för nipper och en för topz.

Spader Madame sa...

Vilka fina askar! Jag är definitivt intresserad. Älskar mina burkar och askar.

100 kronor får du säkert, men jag vet inte -så får du väl rea annars?

engelsson sa...

Hehej..nu har jag läst ikapp o jösses vad det har hänt en massa..både bra o dåligt.. Hoppas du återhämtat dig ordentligt från det otäcka fallet.. Det e vidrigt jobbigt verkligen med halka,,de som inte e ostadiga o värkiga förstår inte vilken fasa det kan vara o bara gå utanför porten en sån dag.. Att symaskinen av alla saker skulle fara i golvet var ju höjden av otur..nu hoppas jag verkligen doktorn får fart på den igen... Men all denna mat ni fick var ju en helt underbra grej..sånt gläder en rätt igenom känner jag..kram.. Vasen du gillade på min blogg heter Harmonikka vilket betyder harmonika helt enkelt..den e designad i början av 70-talet av Tamara Aladin för Riihimäen lasi..den gjordes i tre olika höjder min e den mittersta storleken.. Ett loppisfynd jag verkligen gläds över..

Cicki sa...

Engelsson: Ja, här har det som sagt var hänt både det ena och det andra. Du måste ha fantastiska loppisar runt omkring dig. Mina fynd är ju inte alls i samma klass. Men det är säkert ett Stockholms-syndrom. Här tar de hutlöst betalt för det som man kan tänka sig att vilja ha. Och då är det ju inte ett fynd längre. I alla fall inte något för vår plånbok.