fredag 30 december 2011

Suckar tungt

Eller mitt fel, egentligen. Just nu förbannar jag mig själv så in i vassen. Gråten sitter i magen. Min symaskin gick sönder ordentligt vid fallet! Skulle sy idag och det visar sig att någonting har bockats till. Nålen går inte ner i sitt hål. Något är snett. Jag ser tusenlapparna virvla förbi. Det här var inte det vi behövde just nu. Dessutom har jag en beställning liggandes. Jag behöver även sy både kläder och annat till mig själv till ett visst tillfälle. Jag behöver maskinen nu!

Valet står nu mellan att reparera symaskinen eller handla mat. Egentligen är det ett lätt val. Laga symaskinen. Det är den som ser till att vi får mat på bordet.

Dessutom ville inte svärmors maskin idag. Den vill bara köra bakåt. Så den behöver också en rejäl genomgång av symaskinsdoktorn. Jag får ta en sväng till honom på måndag. Min maskin måste bli lagad i första hand.

16 kommentarer:

Charlotte sa...

Håller tummar och tår för att dina symaskiner ska bli friska och krya igen! Vet själv hur man lider när dom inte är pigga! Å att sy är nödvändigt för kassan och själen! Själv kan jag vara inne på att köpa en ny maskin bara för att ha till knapphål, hur galet det än låter! Min gröna Husqvarna från 50-talet syr underbart! Men knapphålen är en mardröm!!! Låter det galet??? Hör gärna av dej, om du har nåt tips!??
Gott Nytt År förresten!

Småländskan sa...

Du vännen... jag är själv fattig och har en satans massa bekymmer. Men... (nu skickar jag ett mail till dig).
Kramar om...

Cicki sa...

Charlotte: De gamla gröna Husqvarnamaskinerna är fantastiska. Dottern har fått ärva sin farmors gamla Automatic. Jag har sytt på den när jag varit där uppe och den är kanonbra. Jag läste på lite om svärmors gamla Husqvarna 2000. Den får gått betyg som begagnad maskin. Finns det maskiner som bara syr knapphål? Knapphålen på Berninan är bra tycker jag. Lite väl smala möjligtvis men lätt att sy.Jag har suttit och sytt lite för hand nu för att trösta mig.....:-)

Småländskan: Ibland känns det som att man aldrig ska få en chans att få komma igen. Känns den tanken igen? Kram

anybody sa...

Tanken som du förmedlar till Småländskan känns verkligen igen!! Det är synd att vi inte bor grannar för då kunde du fått låna min symaskin.

Det är så typiskt att allt jävlas och går snett samtidigt, jag känner varmt och igenkännande med dig just nu!

Småländskan sa...

Ja den känns igen, men kolla din mail nu
Kram

Cicki sa...

Anybody: Som tur är har jag många vänner som syr så jag tror jag kan låna en maskin av någon i alla fall. Tack för omtanken ändå. Den här hösten har varit överjävlig med kostnader. Bilen är uppe i sjuttontusen i reparationer. Där sitter vi och betalar av lån till dottern och till Meca, för de reparationerna. Plus en massa annat som tillkommit. Som jag skrev till dig förut så vill jag att 2012 blir ett räkmackeår.

Småländskan: Tusen, tusen tack. Jag har mailat svar.

Charlotte sa...

Nä, inte finns det nån med BARA knapphål!!! Men nån med LÄTTA knapphål!! Det är det jag letar efter! Och liksom dej vill jag : 2012 ska bli ett kalasår! Är så trött på att inte ha några pengar, på att aldrig kunna göra det allra minsta, på att hela tiden ligga ett par våningar under existensminimum!
Jag vägrar detta år 2012!

Småländskan sa...

Läst... och du... ja du vet *L*
Kram igen

Cicki sa...

Charlotte: Kolla om du kan få tag i någon begagnad Bernina. Fördelen med deras knapphål är att de sys framåt. På de flesta andra maskiner syr man ju en träns framåt och en bakåt. Men på Berninan syr man en träns framåt, syr ett antal stygn tvärsöver (avslutet) backar med vanlig raksöm, syr ett antal stygn tvärsöver (början på knapphålet) och syr nästa träns framåt igen. Fäster tråden och allt är klart. Kolla hos någon Beg symaskinssnubbe.

Och till dig, Småländskan,Anybody och alla andra så lägger vi nu det överjävliga 2011 bakom oss och satsar på Räkmackeåret 2012. Då när vi ska ta världen med storm!

Småländskan sa...

Är det Räkmackeåret som kommer? Då är jag med!! Världenmedstormtagande var jag van vid förr, kanske behöver jag träna lite nu. Herregud, det här blir tufft!

Camilla sa...

Ajdå, ajdå! Men nu satsar vi på räkmackeåret, det är jag med på!

Mångmamma sa...

Sitter och myser när jag ser Småländskans kommentarer.
Lider med dig Cicki och hoppas att det ordnar upp sig kvickt, vilket jag tror att det gör!
Och det där räkmackeåret vill jag gärna ha del av jag med.
Kram på er

Lippe sa...

Nu är det bestämt: RÄKMACKEÅR!!!!
Prova med att ställa in maskinen på sicksack och sedan tillbaka till raksöm, jag har varit ut för samma och när jag racklat lite så fungerade den igen. Kan också vara att nålen blivit lite, lite sned så byt nål. Om du redan inte provat förstås!
Lycka till och nästa år blir så bra!!
Kramar!

Cicki sa...

Lippe: Tack för tipset. Tyvärr funkade det inte. Nålen var det första jag bytte eftersom den gamla gått av. Tvingar man ner nålen så funkar det. Men inte att köra en sammanhängande söm. Det handlar alltså om ½ mm snett eller nåt sånt. Hårfint alltså.

Alla: Nu kör vi räkmackeåret och alla ska vara med. Nu lät jag nästan som ett socialdemokratisk vallöfte om att alla ska vara med.....:-)

Inger Marianne sa...

Jag vill också vara med på ett räkmackeår, visst är det för dj... när symaskinen går sönder. Min Elna, 70talsmodell har jag inte råd att laga, 3-5000kr kostar nytt övertrådsspänningspaket, har löst det med en liten pappbit som klämmer åt tråden i hjulet. Men hur länge det fungerar vet man inte. Hoppas inte du har så stora dyra delar att byta, håller tummarna för dig. Kramis

Cicki sa...

Inger: Klart du får vara med och glida på räkmackan. Ja, du behöver ju något kraftfullare maskin än vad jag har. Kram på dig att din maskin håller och/eller att du får den reparerad. Har du kollat på Tradera eller loppisar? Det kanske går att få tag på en begagnad maskin?