onsdag 23 november 2011

Siffernörd

Jag kan vara väldigt nördig ibland. Speciellt när det gäller tyger. Men även siffror kan få igång mig. Siffror är intressanta. Rör det sig om pengar kan det bli ännu mer intressant. Jag räknar och har mig på väldigt många saker. Har man som oss en skral ekonomi kan det även vara lönsamt att vara en siffernörd.

Just nu har vi en bil som tickar pengar som attans. Den gick inte igenom besiktningen utan vi fick anmärkning på en styrled. Vi lämnade den på verkstaden och fick ett pris. Det priser rakade snabbt i höjden när de såg att även den andra styrleden behövde bytas. Det var inget kul besked. Men som måste åtgärdas för att få bilen godkänd.

Vi har även haft ett problem med en utvändig backspegel som är en parkeringsskada. Det hände i somras när sambo var inne på Söder hos en kompis. Denna backspegel skulle fixas redan innan Sundsvallsresan i höstas. Då trodde vi att det skulle räcka med att byta glas. Tyvärr behövde hela insatsen bytas så det har fått vänta i brist på pengar. Men vi hade betalat in ett förskott för att bilverkstaden skulle beställa hem en backspegel.

Vi hämtade bilen igår. Som den nörd jag är så gick jag igenom räkningen när vi kom hem. Och insåg att vi fått betala mer för backspegeln än vad som var överenskommet. Idag har vi varit och fått det justerat. Det handlade inte om några stora summor. Men för oss är även små summor stora pengar. I detta fall handlade det om 250:-. Så det kan faktiskt löna sig att vara lite nördig ibland.

10 kommentarer:

Trebarnsmamman sa...

Rätt skall vara rätt! Så de så :)
Trist med bilar...mest ett nödvändigt ont :(

Charlotte sa...

Kan bara hålla med! Rätt ska vara rätt! Tycker att verkstäder kan salta sina räkningar lite väl ibland. Nu lagar ju min särbo min bil, han betalar också dom delar som behövs.... Gullplutten! Jag utfodrar honom i stället!

Junebacken! sa...

Det kan vara väldigt bra att vara en siffernörd, tyvärr avskyr jag siffro. Jag tokgillar bokstäver istället men de har man inte lika mycket nytta av känns det som..

Cicki sa...

Trebarnsmamman: Visst ska det det. Ni har ju också haft en stor utgift på bil nu. Det är skrutt att man är beroende av dem.

Charlotte: Synd man inte har en sådan särbo....:-) Bodde vi annorlunda till så skulle nog sambon fixa mer än han gör idag. Det funkar inte så bra att meka på en boendeparkering.

June: Bokstäver är också bra. Speciellt när man bloggar....:-)

Cina sa...

Bra gjort att kolla räkningen! Man vill ju verkligen inte betala mer än vad man ska!
Själv lider jag av lite sifferfobi.....

Cicki sa...

Cina: I vissa lägen är jag nog lite lika Spader. Älskar siffror ju....:-)

Trebarnsmamman sa...

Ja, och ytterliggare en kommer inom snar framtid. Den gamla bilen måste ju lösas ut från verkstan innan vi kan sälja den...och tyvärr lär den notan gå plus minus noll...dvs vi får förhoppningsvis tillräckligt mycket pengar för bilen vid försäljning som reparationerna går på :(
Ja, tyvärr är man beroende av bilen...önskar jag hade klarat mig utan den! Men nu håller vi tummarna för att både era och mina bilbekymmer är ur världen ett långt tag framöver!!!!!!!!!!

Polargrevinnan sa...

Inte behöver man vara nördig för att man vill hålla rätt på siffrorna.
Pengarna räcker längre om man kollar både räkningar och priser.
Det här med priser är faktiskt olika för samma vara. Jag kollar. Gick runt en stund på stan och kollade priser på azaleor. Det var olika för samma storlek. Blomsterhandlarna är hutlösa,
i morgon åker vi till Plantagen.
Jobbigt med er bil men det verkar som om ni löser det.
Ha det bra.
Kram Viola

Cicki sa...

Trebarnsmamman: Ja, nu får vi verkligen hoppas att vi klarar oss ett tag. Både ni och vi.

Viola: Vi har också koll på priserna.Det måste man nästan göra. Vi har en jättefin butik nära oss, men de är så hutlöst dyra på allt. Det är synd för jag skulle gärna gynna dem annars. Då skulle vi inte vara fullt så beroende av bilen. Vi löser det den här gången med nöd och näppe. Men vi löser det och det känns trots allt bra. Kram

Anonym sa...

Det lönar sej att hålla koll! Och 250 kr är faktiskt rätt mycket pengar ändå, speciellt om man betalat för mycket. Min man litar inte alls på verkstäder, han skulle aldrig lämna in en bil på verkstad. Han gör jobbet själv, det tar längre tid men blir minst lika bra gjort (om inte bättre) och bra mycket billigare. Fast då måste man ha en bil av äldre modell, inte en sån där ny med en massa elektronik som man inte ens kan peta på...