torsdag 21 juli 2011

I valet och kvalet

I mitt aktiva och yrkesverksamma liv var jag alltid väldigt noga med mitt utseende. En sak som jag var extremt noga med var att sköta mina naglar. Jag har väldigt hållbara naglar, så att spara dem långa har aldrig varit något problem. Många gånger trodde folk att de var fejk eftersom de var så långa. Men det har hela tiden varit äkta vara.

Numera, när jag bara går hemma, så känns inte sånt där pimpinettande så viktigt längre. Naglarna är heller inte lika hållbara. Kanske beror det på åldern? Så naglarna har fått förfalla. Men!!! Sedan några dagar tillbaka har jag känt att jag vill måla dem. De har fått en fin längd, alla tio. På samma gång!!!

För en stund sedan gick jag och rotade igenom min nagellackslåda. Jag vet att jag rensade ur en del flaskor i februari när naglarna målades senast. Då till pappas 80-års kalas. Jag har rensat ur med jämna mellanrum och det var väldigt många år sedan jag köpte något nytt. Säkert sju-åtta år sedan. Ändå hade jag nu tretton flaskor i olika färger.

När jag rotade på där i lådan så insåg jag att det flög en del dammtussar omkring mig. Så nu är en av lådorna i sängbordet dammsuget och jag har invigt den svagaste motorstyrkan på nya dammsugaren. Fungerade perfekt.

Nu gäller det bara att bestämma vilken färg jag ska ta. Jag tror jag tar den knallröda.....eller svagt rosa? Varför inte grå......eller grön? Nej aprikos blir snyggt.....eller kanske den mörklila.......eller.........???

5 kommentarer:

Camilla sa...

Jag tycker du ska använda flera färger. Alla naglar behöver inte vara lika dana. Man kan måla blommor eller flaggor eller bara prickar på¨nalarna. Så gör i alla fall min dotter :-)
Mest uppmärksamhet fick hon nog när hon hade Storbritaniens flagga på alla naglar. Hon målar det själv så det är ju lite pill.
Lite tips bara ;-)

Cicki sa...

Camilla: Så långt tänkte jag inte. Bra tips till en annan gång. Nu är de oxblodsröda. Lite uppkäftigt....:-)

Vad duktig hon är dottern. Nagelskulptering är ju dyrt om man ska gå och få det gjort hos en expert.

Vonkis sa...

Eller måla varje nagel i en egen färg :-)

Mångmamma sa...

Mina naglar och händer är mest ett sorgligt kapitel. Konstaterade häromdagen att jag ser yngre ut än mina 43 år men betydligt äldre om händerna. Typ 73 år eller så...

Cicki sa...

Vonkis: Ska tänka på det till nästa nagelmålartillfälle....:-)

Mångmamma: Då är det kanske tvärtom för mig. Ser yngre ut på händerna än resten av kroppen.....:-)