söndag 20 juli 2008

Quinoa

När dottern var här för några veckor sedan så pratade hon sig varm om quinoa. Hon och hennes sambo åt det ofta, eftersom de försöker leva så GI som möjligt. Vi letade quinoa på Willys, medan de var kvar här. Den vi hittade där var bara så vansinnigt dyrt att det struntade vi i då.

I fredags när vi hade vår pensionärsshoppingdag så letade vi på Coop. Och hittade, till och med ekologisk från Saltå Kvarn. Så igår premiäråt vi det. Jättegott. Påminner lite om bulgur som både jag och sambon gillar. Vi smaksatte quinoan med stekt lökhack, soltorkade tomater, svarta oliver och persilja. Till det ungsstekte vi varsin kycklingfilé. Mums.

Eftersom både jag och sambon är lite väl förtjusta i kolhydratstinna saker så får vi försöka dra ner på det på annat sätt. Jag har svårt att avstå från mina smörgåsar och han har svårt att låta bli kaffebröd. Vi föredrar även vanlig pasta och ris framför det nyttigare fullkornsriset och fullkornspastan. Men nu har vi hittat ett nyttigare alternativ att ta till.

5 kommentarer:

Hilda sa...

QUinoa tycker jag är ganska gott. Det är kul med lite variation!

Cicki sa...

Precis. Ibland blir man så matless att man måste ha nåt att välja på.

Anonym sa...

Ett litet tips är att blanda vanligt ris med fullkornsris (vi kör 50-50) och samma med pasta. Då blir det nyttigare samtidigt som smakskillnaden blir minimal.

Cicki sa...

Tack för tipset Karolina. Det ska jag testa.

Anonym sa...

Har aldrig testat Qunioa men är på G bra att veta var man kan köpa det...