När jag syr vill jag lyssna på musik. Trots att jag egentligen är en blues-och rock-tjej så lyssnar jag gärna på country när jag syr. En av mina countryidoler är Jill Johnson. Här kommer ett smakprov. Den här låten är så otroligt vacker.
Syblogg, matblogg,eller musikblogg? Det är frågan. Det viktigaste är att det är MIN blogg. Här får jag tycka och tänka vad jag vill om vad som helst. Gillar du det så är du hjärtligt välkommen hit.
lördag 21 september 2013
Ett nytt kuddfodral
Just nu är jag en tråkig bloggare. Jag kretsar bara runt en sak och det är att sy och att planera vad jag ska sy. Inspirationen är alltså på högsta nivå. När jag dessutom även säljer mycket gör ju att det blir ännu roligare. Cicki Design har mer uppmärksamhet än någonsin, just nu. Vilket gör att jag blir nästan euforisk.....:-)
Här kommer i alla fall ännu ett kuddfodral. Jag tycker det är så härligt mönster. Det ser ut som ett barn kluddat en massa färggranna blommor med vattenfärg. Härligt.
Du hittar mer uppgifter på hemsidan.
Här kommer i alla fall ännu ett kuddfodral. Jag tycker det är så härligt mönster. Det ser ut som ett barn kluddat en massa färggranna blommor med vattenfärg. Härligt.
Du hittar mer uppgifter på hemsidan.
fredag 20 september 2013
tisdag 17 september 2013
Ny läcker kasse
Nu har en ny kasse sett dagens ljus. Det är ett otroligt läckert tyg om man gillar starka färger.
Du hittar mer uppgifter hos Cicki Design.
Jag kommer att sy en till med en annan färg på foder och remmar.
Du hittar mer uppgifter hos Cicki Design.
Jag kommer att sy en till med en annan färg på foder och remmar.
Mina favvotidningar
Jag är extremt dålig på det här med veckotidningar. Det är i princip inga som faller mig i smaken. Utom de här två. De ramlar ner i brevlådan fyra gånger per år, vardera. Jag läser dem från pärm till pärm och njuter hela tiden.
Igår kom Burda Plus. Oj, så mycket snyggt det är den här hösten. Kan jag få lite fler timmar per dygn? Det lär behövas om jag ska hinna allt jag vill sy.
Igår kom Burda Plus. Oj, så mycket snyggt det är den här hösten. Kan jag få lite fler timmar per dygn? Det lär behövas om jag ska hinna allt jag vill sy.
måndag 16 september 2013
Läcker födelsedagsmiddag
Sambon fyller år idag så jag bjöd honom på en god middag här hemma. Chevréfylld fläskfilé med basilikapotatis och tomatsallad. Allt var toppengott. Vi kommer helt klart att göra det fler gånger. Vi är inte så överdrivet förtjusta i ruccola så jag gjorde dressingen på basilika och persilja istället. Det blev också väldigt gott.
Här kommer receptet:
Här kommer receptet:
Chevréfylld fläskfilé med
ruccolapotatis
4 port.
Ingredienser
1 kg potatis
|
600 gram Fläskfilé
|
200 gram chevréost
|
2 msk färsk hackad rosmarin
|
70 gram ruccola
|
1 st vitlöksklyfta(or)
|
1 st Citron
|
5 st tomater
|
1 msk honung
|
0,5 tsk basilika
|
1 krm chilipulver
|
ugnssnöre
|
Tillagning
1. Sätt ugnen på 200
grader. Skala och koka 1 kg potatis.
2. Putsa fläskfilén från senor och skär ett snitt längs med hela filén, var noga med att du inte skär helt igenom. Salta och peppra filén efter smak.
Blanda 200 gram chevréost med 1 msk honung och 2 msk hackad rosmarin.
Bred ut fyllningen på fläskfilén och vik ihop. Bind samman fläskfilén med ett snöre och bryn den på båda sidor i en het panna med lite smör. Lägg över den i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 30 min.
4. Ruccoladressing- Mixa nästan hela förpackningen med ruccola (spar en näve) tillsammans med ¾ dl olivolja, 1 vitlöksklyfta, 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och saften från ½ citron till en slät dressing i en matberedare eller använd en stavmixer.
5. Tomatsallad- Hacka 5 st tomater och blanda med 1 msk olivolja, 1 msk citronsaft, ½ tsk basilika, 1 krm chilipulver och smaka av med lite salt.
6.Häll av potatisvattnet och blanda potatisen med ruccoladressingen och resten av ruccolasalladen.
Servera fläskfilén tillsammans med ruccolapotatis och tomatsallad.
2. Putsa fläskfilén från senor och skär ett snitt längs med hela filén, var noga med att du inte skär helt igenom. Salta och peppra filén efter smak.
Blanda 200 gram chevréost med 1 msk honung och 2 msk hackad rosmarin.
Bred ut fyllningen på fläskfilén och vik ihop. Bind samman fläskfilén med ett snöre och bryn den på båda sidor i en het panna med lite smör. Lägg över den i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 30 min.
4. Ruccoladressing- Mixa nästan hela förpackningen med ruccola (spar en näve) tillsammans med ¾ dl olivolja, 1 vitlöksklyfta, 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och saften från ½ citron till en slät dressing i en matberedare eller använd en stavmixer.
5. Tomatsallad- Hacka 5 st tomater och blanda med 1 msk olivolja, 1 msk citronsaft, ½ tsk basilika, 1 krm chilipulver och smaka av med lite salt.
6.Häll av potatisvattnet och blanda potatisen med ruccoladressingen och resten av ruccolasalladen.
Servera fläskfilén tillsammans med ruccolapotatis och tomatsallad.